Peter van Dalen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 februari 2020 door Redactie

Europarlementariër ChristenUnie aanwezig bij National Prayer Breakfast met president Trump

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) is deze week in Washington D.C., omdat hij als gastheer van het Europees gebedsontbijt 'vanmorgen' (Amerikaanse tijd) deel mocht nemen aan het National Prayer Breakfast in Amerika. Bij dit ontbijt was vanmorgen ook president Trump aanwezig.

National Prayer Breakfast
Van Dalen: “Deze week is een van de meest historische weken uit de politieke geschiedenis van Amerika. Afgelopen dinsdag was de speech van Trump – The State of the Union –, gisteren de stemming van de senaat waar hij werd vrijgesproken van alle aanklachten (impeachment) en vanmorgen was Trump bij het National Prayer Breakfast, alwaar hij een grote krantenkop toonde: ACQUITTED.

Voor mij is duidelijk: op dit moment is dit land ‘The Dis-united States of America’. Er is vanmorgen veel gebeden voor heling, vrede en verzoening. Dat heeft dit verdeelde land hard nodig.”

Ontmoeting met Sam Brownback
Verder heeft Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) deze week ook ambassador for international religious freedom Sam Brownback ontmoet. Als voorzitter voor de Parlementaire Intergroep FoRB (Freedom of Religious or Belief), vindt Van Dalen het erg belangrijk om zich internationaal in te zetten voor de vrijheid van godsdienst.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!