slavernij Ghana
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

07 februari 2020 door Daniël Versteeg

Dit onrecht is zo bizar dat nietsdoen geen optie is

Wereldwijd zijn er 40 miljoen mensen die in slavernij leven. Daarvan leven ongeveer 25 miljoen mensen in een situatie van gedwongen arbeid, en 15 miljoen mensen leven in een gedwongen huwelijk. Dat is bizar! Officieel is slavernij wereldwijd allang afgeschaft, maar in de praktijk blijkt dit dus niet zo te zijn.

Met slavernij bedoel ik dan niet mensen die alleen te maken hebben met slechte en oneerlijke werkomstandigheden, of kinderen die moeten werken voor hun ouders. Nee, ik bedoel mensen die gedwongen worden om voor iemand te werken en die geen kant op kunnen. Ik heb het over mensen die worden mishandeld, misbruikt, vermoord, of wiens familie bedreigd wordt als ze proberen te ontsnappen, of gewoon omdat ze hun werk niet goed doen. Het zijn volwassenen en kinderen die moeten werken in bordelen, steenfabrieken, de visserij, de kledingindustrie en de cyberseksindustrie.

Daarom heb ik besloten om op 27 juni mee te doen aan de MudRaise, een obstacle run door de modder. Het sponsorgeld dat ik hiermee ophaal, gaat naar International Justice Mission (IJM), een organisatie die mensen bevrijdt uit slavernij.

Voor dit doel wil ik 1500 euro ophalen, en dat is natuurlijk heel veel geld. Daarnaast vind ik het een beetje ongemakkelijk om mensen om geld te vragen. Toch heb ik besloten om de uitdaging aan te gaan. Want ik doe het niet voor mijzelf. Ik doe mee omdat de verhalen van slavernij mij zo raken. Het is ongelofelijk dat in 2020 nog steeds 40 miljoen mensen in slavernij leven en onmenselijk worden behandeld. Dat moet stoppen en daarom ga ik door de modder!

Wil je meer lezen over de MudRaise of Daniël sponsoren? Ga naar deze website.

Reacties

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!