china dienst
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 februari 2020 door Patrick Simons

Chinese kerkdiensten massaal afgelast door coronavirus

Het coronavirus heeft ontzettend veel invloed op het openbare leven in China. Dat geldt ook voor de kerken die er in het land te vinden zijn. Om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zijn kerkdiensten namelijk massaal afgelast. Christenen laten zich echter niet uit het veld slaan en komen samen in huiskerken.

Het is natuurlijk al even bekend dat er in China ondanks dat het verboden is, veel huiskerken te vinden zijn. Je mag in een woning namelijk geen religieuze samenkomsten houden. Alleen geregistreerde kerken mogen diensten houden in gebouwen die hen door de overheid zijn toegewezen. De verspreiding van het coronavirus maakt echter alles anders. Kerkdiensten worden afgelast en voorgangers adviseren gelovigen om in kleine groepjes samen te komen. Daar wordt massaal gehoor aan gegeven en huiskamers worden tot kleine kerkjes omgebouwd.

Ook wordt erbinnen en buiten China ontzettend veel voor het land en de bewoners gebeden. Vel mensen maken zich namelijk ernstig zorgen over hun gezondheid. Eerder riep een Chinese pastor in een open brief al op tot gebed voor de mensen die bang zijn voor het virus. “Deze ziektegolf kan ons niet scheiden van Gods liefde”, schreef hij onder meer.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!