cgk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 februari 2020 door Patrick Simons

CGK-classis Zwolle geeft gehoor aan oproep generale synode

Naar aanleiding van de oproep van de generale synode heeft de classis Zwolle van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) afgelopen woensdag besloten om voorlopig geen besluit te nemen over de visie op homoseksualiteit van de gemeente in Zwolle. Dat maakt het Reformatorisch Dagblad bekend.

Vorige week kwam er tijdens een slotakkoord een opvallende oproep van uit de generale synode. Men riep unaniem alle lokale keren op om voorlopig geen besluiten te nemen die tegen de landelijke afspraken ingaan. Daarmee doelde men met name op het openstellen van de ambten voor de vrouw en op de toegang tot het heilig avondmaal voor mensen met een homoseksuele relatie.

De lokale kerk in Zwolle, de grootste gemeente binnen de CGK, biedt ruimte voor mensen met een duurzame homoseksuele relatie om geloofsbelijdenis af te leggen en deel te nemen aan de sacramenten, waaronder het heilig avondmaal. De generale synode sprak in 2013 uit dat dit niet kan. De classis van Zwolle is verdeeld over hoe ze met het besluit van de gemeente om moeten gaan en heeft nu besloten om te wachten met het nemen van een besluit.

Zie ook: Hoe de CGK Zwolle verzeild raakte in een discussie over homoseksualiteit in de kerk - CIP Podcast.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!