trump

Nieuws

06 februari 2020 door Patrick Simons

Republikein stemt vóór afzetting Trump: "In naam van God gezworen het recht onbevooroordeeld toe te passen"

Opvallend nieuws vanuit de Verenigde Staten. Senator Mitt Romney stemde gisteren namelijk voor de afzetting van president Donald Trump. Althans, bij de eerste stemming over misbruik van macht. Bij de tweede stemming, over het tegenwerken van het onderzoek, stemde hij tegen. Het had overigens verder geen invloed. Trump werd bij beide stemmingen vrijgesproken. 

Dat is opvallend omdat Romney, net als Trump, van de Republikeinen is. Daarmee had Trump geen unanieme steun vanuit zijn eigen partij bij de stemming over machtsmisbruik. Dat was bij de tweede stemming, die ging over het tegenwerken van het daaropvolgende onderzoek, wel het geval. De poging om Trump af te zetten, is dan wellicht niet gelukt, het is opvallend dat Romney hem nog een schop na geeft. 

Romney staat bekend als een diepgelovige man. Zelf zegt hij dat hij in verreweg de meeste gevallen voor de wetsvoorstellen van Trump stemde. Hij maakt zich echter zorgen over machtsmisbruik. Daarmee doelt hij met name op de poging van Trump om in Oekraïne een strafrechtelijk onderzoek naar Joe Biden te laten instellen. Biden is een grote politieke rivaal van Trump. “Ik heb in naam van God gezworen dat ik het recht onbevooroordeeld zou toepassen”, verklaart Romney zijn stem.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?