Gert-Jan Segers

Nieuws

05 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan Segers blij met excuus premier Rutte aan Joodse gemeenschap: "Moge God het ons vergeven"

Vorige week zondagmorgen zat Gert-Jan Segers niet in de kerk, maar was hij bij de Nationale Holocaust Herdenking in het Wertheimpark in Amsterdam, precies 75 jaar na de bevrijding van Auschwitz. Namens de regering bood premier Mark Rutte de Joodse gemeenschap excuses aan. "Eindelijk", schrijft de ChristenUnie-voorman op zijn Facebookpagina.

Segers: "Na de meer dan terechte, maar ook late excuses van premier Rutte hoop ik op verdere verzoening tussen ons land en de Joodse gemeenschap, op vergeving en op een nieuw samenleven waarin we bij het minste of geringste spoortje van antisemitisme al alarm slaan. Maar ik hoop ook dat we hierdoor onszelf iedere dag de indringende vraag stellen: wat is mìjn blinde, morele vlek? Welk onrecht in mijn eigen en ons gezamenlijk doen en laten zie ik niet?

De Joden werden vermalen door letterknechten die hen niet meer zagen staan en niet meer hoorden wat voor tragedie ze hadden meegemaakt. Het enige wat voor letterknechten geldt, is de regel en de genadeloze toepassing ervan. Tot de dag van vandaag zijn er steeds weer nieuwe slachtoffers van dat denken in onze samenleving, onze bureaucratie, onze kerken, onze gezinnen en in mijzelf. Moge God het ons vergeven."

Lees hier het volledige commentaar van Gert-Jan Segers.

Reacties

Wel wat laat hè dat excuus, pas na 75 jaar. Het heeft veel weg van niet meer dan een magere formaliteit .... Nederland mag wel wat dieper door het stof !! .....

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?