blok
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 februari 2020 door Patrick Simons

Minister Blok doet ook na Kamervragen geen oproep aan China om dominee Wang Yi vrij te laten

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken stelt dat steeds meer christenen in China vervolgd worden. In gesprekken met China wil hij volgens het Nederlands Dagblad onder meer de zaak van predikant Qin Defu aankaarten. Deze dominee van de Vroege Regenkerk werd veroordeeld tot vier jaar cel.

Blok schrijft in antwoord op Kamervragen van Joël Voordewind (ChristenUnie) en Martijn van Helvert (CDA) dat Nederland bezorgd is over de ontwikkelingen in China. “Deze aanpak dwingt verschillende religies om ondergronds te gaan. Als gevolg hiervan staat de vrijheid van religie en levensovertuiging onder grote druk.” Hij constateert bovendien dat christenen steeds vaker worden vervolgd vanwege hun geloof. Naast Defu werd ook dominee Wang Yi vorig jaar opgepakt. Hij kreeg een celstraf van negen jaar opgelegd.

Opvallend is dat Blok geen toezeggingen doet over de zaak van Wang Yi. Volgens hem is er al genoeg bewustwording gecreëerd door de nieuwjaarswens van de Nederlandse ambassade in China. Daarbij werd gewezen op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens met een verwijzing naar de veroordeling van Wang Yi. Eerder riepen de Europese Unie en de Verenigde Staten China wel op om de predikant vrij te laten.

Lees meer in het Nederlands Dagblad.

Reacties

g
Het zou goed zijn dat bij een volgende kabinetsperiode de Christenunie de post 'buitenland" krijgt. Het blijkt dan of men het verschil zal maken. Aandacht voor vervolgde christenen en een positieve houding tegenover Israël is belangrijker dan een procentje meer of minder voor zorg of onderwijs.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!