The Moment After
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 februari 2020 door New Faith Network

Komt Jezus Christus spoedig terug? - Deze 3 films worden goed bekeken

Het is een onderwerp dat veel christenen interesseert: de 'eindtijd'. Ook niet-christenen speculeren er over. Het lijkt wel of toenemende spanningen in de wereld de belangstelling alleen maar groter maken. Jezus zelf was er duidelijk over. Hij zei: "Niemand weet de dag of het uur" (Mattheüs 24:36). Op New Faith Network zien we dat de films rond dit thema heel goed bekeken worden. Dit is de top 3.

1. Als je grofweg tussen '70 en '85 geboren bent is er een grote kans dat je deze hebt gezien: 'A thief in de Night'. De moeder aller eindtijd-films schreef geschiedenis door als eerste een interpetatie te maken van de gebeurtenissen bij de terugkomst van Jezus en de opname van de gemeente. De makers lieten hun fantasie de vrije loop en konden nog weinig gebruik maken van computertechnieken in 1972, maar juist daardoor lijkt de film nog wel indringender. En stel, alle christenen achter het stuur zijn in een flits weg. Waar belanden hun auto's dan? Niet geschikt voor hele jonge kijkers.

2. In 'The moment After' verdwijnen er ook van het ene op het andere moment een hele reeks mensen. Het lijkt alsof ze in rook zijn opgegaan. Van al deze mensen wordt alleen nog de kleding gevonden die ze aan hadden. Twee rechercheurs moeten de zaak onderzoeken. Bij één van hen is de zaak héél persoonlijk. Het onderzoek leidt naar een mysterieuze man die een para-militaire organisatie schijnt op te zetten. Nemen zij nu de wereld over? Of is een kleine groep overgebleven christenen in staat tegenwicht te bieden?

3. End of the Harvest: In deze klassieker uit 1998 wordt het verhaal verteld van een student die een schokkende vergelijking maakt tussen de schepping van 6 dagen en de wederkomst van Christus. De hoofdrol wordt gespeeld door David. A.R. White. David is voor mensen die vaker christelijke films kijken zeker geen onbekend gezicht. Zo is hij onder andere te zien in Jerusalem Countdown, God's not dead en Faith of our fathers. In 2003 heeft hij het succesvolle bedrijf Pureflix opgericht. Dit bedrijf is er in gespecialiseerd om christelijke films te maken.

Ben je lid van New Faith Network? Dan kan je kijken bij onze complete collectie eindtijdfilms op het platfom. Ben je nog geen lid? Dan kan je dat hier regelen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
1000 jaar is als één dag en één dag is als duizend jaar