chocola
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 februari 2020 door Patrick Goede

Einde samenwerking Swiss Air en christelijke chocolatier door standpunten over homo's en abortus

De samenwerking tussen Swiss Air en Läderach chocola is ten einde. Toen naar buiten kwam dat Johannes Läderach, de CEO van het bedrijf, meedeed aan een pro-life demonstratie zwol de kritiek op zijn christelijke standpunten aan. 

Er zijn veel homoseksuelen onder de werknemers van Swiss Air en dat heeft er mogelijk voor gezorgd dat Swiss Air zich genoodzaakt heeft gevoeld de samenwerking te beëindigen. Sommige klanten kregen een doosje Läderach cadeau als blijk van waardering dat er met Swiss Air gevlogen werd.

Swiss Air reageert niet inhoudelijk op het stopzetten van de samenwerking, ze spreken over een "interne aangelegenheid" waar verder geen uitspraken over gedaan worden. "Voor ons bedrijf zijn in principe de kwaliteit, de economische en markttechnische aspecten doorslaggevend", zegt woordvoerder Meike Fuhlrott van Swiss Air.

De broer van CEO Johannes Läderach, Elias die ook nauw bij het bedrijf betrokken is, werd in 2018 nog wereldkampioen chocola maken.

Bedrijfsleider Johannes Läderach zelf zegt: "Ik wil niet stoppen met het vechten voor mijn christelijke waarden omdat mijn bedrijf zo succesvol geworden is. Uiteindelijk draait het niet om hoeveel winst we maken maar of we vasthouden aan onze overtuigingen."

Error: could not load events

Er zijn al zeven meldingen geweest van aanvallen op chocoladewinkels van Läderach. "Ik accepteer dat mijn mening als provocerend wordt ervaren. Maar ik accepteer niet dat medewerkers in angst moeten leven", zegt CEO Johannes.

Reacties

J
Ook in 'vrij' Europa zullen christenen die vasthouden aan christelijke principes, steeds meer de consequenties daarvan gaan merken.

Bedrijfsleider Johannes Läderach reageert moedig en bewonderingswaardig in tegenstelling tot degenen die zijn winkels aanvallen. Licht en duisternis worden steeds duidelijker zichtbaar, ook in Europa.
D
God sluit deuren, maar maakt andere deuren open.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!