VELDRIJDEN
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2020 door Patrick Simons

Wereldkampioen veldrijden bidt voor én tijdens iedere race

Ceylin del Carmen Alvarado werd afgelopen weekeind voor het eerst in haar carrière wereldkampioen veldrijden. Ze is nog maar 21 jaar, maar is nu al de beste bij de vrouwen. Geboren in de Dominicaanse Republiek, opgegroeid in een achterbuurt in Rotterdam. God is ontzettend belangrijk, zowel voor haarzelf als haar familie.

Daar kunnen toeschouwers en mensen die na afloop van de race op televisie blijven kijken ook niet omheen. Moeder Ramona haast zich naar haar dochter toe met een vel papier waarop een tekst uit Johannes 11 staat geschreven: ‘Ik heb toch gezegd dat je, als je op Mij vertrouwt, de macht en grootheid van God zult zien?’. Ze stapt met de Bijbeltekst op haar dochter af en samen huilen ze. Alle emotie komt eruit. Jaren trainen, jaren alles opgeven, maar ook jarenlang blijven vertrouwen in de toekomst en vooral op God. Het is indrukwekkend en mooi om te zien hoe deze mensen op God vertrouwen.

Want God speelt als vanzelfsprekend een rol in het leven van het enorme talent. Eerder vertelde ze in een interview met NRC dat het geloof niet alleen in haar dagelijkse leven een rol speelt, maar ook tijdens wedstrijden. Ze bidt vaak, niet alleen voor een race maar ook tijdens een race. Wanneer ze niet meer kan, vraagt ze God om kracht en kan ze naar eigen zeggen verder en dieper gaan. Een bijzondere jonge en zeer talentvolle vrouw die zich niet gek laat maken door alles en iedereen om haar heen bij het succes. Ze blijft vooral dicht bij wat ze gelooft en dat is in de sportwereld heel bijzonder om te zien.

Reacties

A
Iieve zus in Jezus, je BENT een voorbeeld voor alle mensen, halleluja.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!