Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2020 door Patrick Goede

Franklin Grahams tour gaat door ondanks boycotpogingen LHBTI-gemeenschap

De LHBTI-gemeenschap lijkt steeds meer succes te boeken bij het boycotten van Franklin Grahams tour door het Verenigd Koninkrijk. Na Liverpool hebben ook de locaties in Sheffield, Glasgow, Birmingham, Wales en de Milton Keyes Arena zich teruggetrokken na aanhoudende protesten.

Franklin Graham, een tegenstander van huwelijken tussen twee personen van hetzelfde geslacht, heeft aangekondigd naar het Verenigd Koninkrijk te komen om "dezelfde krachtige boodschap als zijn vader" te brengen. Franklin is de zoon van wijlen Billy Graham, die meermaals naar de VK afreisde voor het verkondigen van het evangelie.

Alleen de Utilita Newcastle locatie heeft nog niet afgezegd. Maar ook zij staan onder druk. Er zijn al vijfduizend handtekeningen verzameld tegen Grahams komst. Deze protesten worden georganiseerd door Northern Pride die de uitspraken van Franklin Graham over homoseksualiteit "het promoten van homofobie" noemen.

"We zijn erg teleurgesteld dat de Utilita Arena van plan is om Franklin Graham een platform te geven, zijn uitspraken zijn erg kwetsend en compleet onaanvaardbaar", zegt de voorzitter van Northern Pride UK, Ste Dunn. In reactie daarop laat de Utilita Arena weten "te overleggen met de betrokken om tot een eerlijke oplossing te komen".

Vooralsnog gaan alle meetings en trainingen "gewoon door" volgens Franklin Graham, op dezelfde dagen als vooraf gepland. Er zal via de website te zijner tijd meer informatie worden gegeven over waar de bijeenkomsten plaats zullen vinden. Franklin Graham bestempeld het terugtrekken van de locaties daarbij als "geestelijke strijd". Graham benadrukte eerder dat "LHBTI'ers meer dan welkom zijn" en dat "we allemaal zondaren zijn en Jezus nodig hebben".

Graham heeft homoseksualiteit in het verleden herhaaldelijk een zonde genoemd. Enkele jaren geleden zei hij bijvoorbeeld: "In Zijn Woord, de Bijbel, heeft God het homohuwelijk als zonde gedefinieerd. We zouden dat moeten gehoorzamen in plaats van dat aan te passen aan de behoefte van onze cultuur. Het huwelijk is bestemd voor een man en een vrouw - einde discussie. Al het andere is zonde tegen God en Hij zal die zonde op een dag oordelen."

Zijn in 2018 overleden vader Billy Graham is een paar jaar geleden nog beschuldigd van homofobe uitspraken.

Reacties

Franklin Graham zegt toch niets anders dan wat de Bijbel bedoelt? Dat heeft m.i. niets te maken met vermeende homofobie, maar met Gods liefde voor mensen die worstelen met homofiele gevoelens, die niet bij hen horen en waarvan ze verlost mogen worden door Gods Heilige Geest. Inderdaad een geestelijke strijd, maar een strijd die hen overwinning geeft.
H
Hoe is het mogelijk dat de LHBTI gemeenschap steeds weer de media haalt. Wat zijn nu 5000 handtekeningen op de dik 66 miljoen inwoners van het VK. Graham heeft gelijk er is een geestelijke strijd gaande is
A
Ja helaas mag zonde geen zonde meer genoemd worden ook onder christenen niet. We zijn inderdaad allemaal zondaren en hebben allemaal Jezus nodig. Als we ons allemaal gekwetst voelen als we met onze zondes geconfronteerd worden en we bekeren ons er niet van dan kunnen we ook geen vergeving ontvangen.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!