Henk-Jan Prosman

Nieuws

04 februari 2020 door EO Live

Terugluisteren: Predikant Henk-Jan Prosman vraagt zich af of het transgenderdebat doorslaat

Vorige week werd op NPO Radio 1 een debat gevoerd over de vraag of je trans-geïdentificeerde mannen op biologische gronden man mag noemen. Predikant Henk-Jan Prosman vraagt zich in EO Live (NPO Radio 5) af of de genderdiscussie aan het doorslaan is.

Volgens Prosman wordt dit vraagstuk gepolitiseerd door lobbyisten. In zijn ogen speelt het in de maatschappij nauwelijks. In het radiomagazine EO Live legt hij ook uit welke negatieve gevolgen de genderdiscussie volgens hem kan hebben. "De wetenschap staat aan mijn kant", voegt hij eraan toe.

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren

Reacties

Dominee Henk-Jan Prosman heeft volkomen gelijk dat dit vraagstuk gepolitiseerd wordt door lobbyisten. Een zeer gevaarlijke ontwikkeling. Daarachter zit een geest die onder het mom van vermeende discriminatie de scheppingsorde van God wil ontkennen.
H
Het zal zijn als in de dagen van Noach en wij kunnen ons er geen voorstelling van maken hoe verdorven de toenmalige wereld was.
B
Aan P Guijt: Het is maar de mening en het geloof van bepaalde mensen dat die scheppingsorde er is. In de natuur daarentegen zie je allerlei soorten.Dat het af en toe doorschiet kan ik beamen. Als je hoort van kinderen die al op acht jarige leeftijd aan de hormonen zit om van geslacht te veranderen, doordat een psychiater die voorschreef dan schrik je toch. Het kind speelde als jongen met poppen, en werd meteen als "een meisje in een verkeerd lichaam" bestempeld. Schandelijk.Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.