Welby Sentamu
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2020 door Patrick Goede

Aartsbisschoppen van Anglicaanse kerk zeggen 'sorry' vanwege kerkelijke statements over homoseksualiteit

De twee langstzittende aartsbisschoppen van de Anglicaanse kerk hebben hun verontschuldigingen aangeboden. Ze doen dit voor de pijn die het statement van de kerk, over seks buiten het huwelijk en huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht, heeft veroorzaakt.

Na een vergadering van het college van bisschoppen hebben de aartsbisschoppen Justin Welby en John Sentamu "erkend" dat de uitspraken van de kerk het vertrouwen in de Anglicaanse kerk in gevaar hebben gebracht.

"Voor christenen blijft het huwelijk tussen man en vrouw de juiste context voor seksuele relaties", luidde die boodschap van de kerk in reactie op relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht. "Seksuele relaties buiten een heteroseksueel huwelijk worden gezien als tekortkomen aan de doelen die God voor mensen heeft. De introductie van het homohuwelijk verandert wat dat betreft niets aan dit standpunt van de kerk."

De aartsbisschoppen passen deze standpunten verder niet aan. Wel nemen ze hun "volledige verantwoordelijkheid voor de pijn die uitspraken hierover veroorzaakt heeft". Deze nieuwe reactie heeft zowel aan de conservatieve als aan de liberale kant van de kerk tot negatieve reacties geleid.

Reacties

Merkwaardig dat het je houden aan wat de Bijbel uit liefde voor de mens zegt, het vertrouwen in de kerk in gevaar zou brengen. Het tegendeel is waar: een kerk die zich NIET houdt aan wat Gods Woord zegt, maakt de kerk ongeloofwaardig.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!