rechter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2020 door Patrick Simons

Drie Russische dochters vermoordden 'christelijke' vader uit zelfverdediging

Drie Russische zusjes die hun vader om gruwelijke wijze om het leven brachten, ontlopen wellicht een gevangenisstraf. Volgens de officier van justitie handelden de drie namelijk uit zelfverdediging en werden ze jarenlang door hun vader misbruikt en mishandeld. Het is zelfs mogelijk dat ze helemaal niet meer worden vervolgd.

De jonge vrouwen van 18, 19 en 20 jaar oud zagen volgens de advocaat het aanvallen van hun vader als de enige overgebleven oplossing om hun eigen leven te redden. Daarom besloten ze om hem aan te vallen met een hamer en een mes. Ze brachten hem, terwijl hij sliep, om het leven met 36 messteken. Uit het onderzoek dat hierop volgde, bleek al snel dat hij zijn dochters jarenlang terroriseerde. Toch besloot justitie te vrouwen te vervolgen. Ze hadden volgens hen naar de politie moeten gaan. Nu lijkt de aanklager hierop terug te komen, waardoor de weg naar vrijspraak openligt.

De zaak haalde de internationale pers. Naar de buitenwereld deed de man zich totaal anders voor dan hij was. Voor zijn omgeving was hij namelijk een godsdienstig christen die zijn geloof zeer serieus nam. In huis was hij echter een sadistische man die de meest zieke straffen voor zijn dochters verzon. Dat leidde er uiteindelijk toe dat zijn dochters geen andere weg meer zagen dan hem te vermoorden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!