Harmen van Wijnen

Nieuws

03 februari 2020 door Christelijke Hogeschool Ede

Harmen van Wijnen neemt afscheid van Christelijke Hogeschool Ede

Bestuursvoorzitter dr. H.J. (Harmen) van Wijnen (1967) verlaat de Christelijke Hogeschool Ede (CHE). Per 1 mei dit jaar wordt hij algemeen directeur van het ABP, pensioenfonds voor overheid en onderwijs. Hij volgt Nicole Beuken op die sinds 1 januari 2020 elders een functie heeft aanvaard.

Van Wijnen heeft bijna 7 jaar bij de CHE gewerkt. Hij startte in augustus 2013 als voorzitter van het College van Bestuur. Vanuit deze functie was hij ook bestuurslid bij de Vereniging Hogescholen en

voorzitter van de werkgeversonderhandelingsdelegatie cao hbo-sector. Onder zijn leiding groeide de CHE naar 4.700 studenten. De hogeschool weet in te spelen op een leven lang leren met een vernieuwd deeltijdconcept en met nieuwe deeltijd- en associate degree-opleidingen. Ook is de hogeschool dit studiejaar voor 13e keer uitgeroepen als beste middelgrote hogeschool van Nederland in de Keuzegids Hoger Onderwijs.

Verder besteedde Van Wijnen veel aandacht aan de identiteit van de CHE en de samenwerking met de werkveldpartners in onderwijs en onderzoek. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Kenniscampus Ede en de verbinding met regio Foodvalley. Van Wijnen laat de CHE als een toekomstgerichte en gezonde hogeschool achter.

Gelukwens
Voorzitter Raad van Toezicht, de heer P.J. (Pieter-Jaap) Aalbersberg, laat weten dat het hem spijt dat Van Wijnen vertrekt: “Harmen van Wijnen heeft zich de afgelopen jaren op een bijzondere wijze ingezet voor de CHE. De ontwikkeling van deeltijdopleidingen en associate degree-opleidingen zijn een belangrijk element geworden in de strategie van de hogeschool. Ook had de christelijke identiteit van de CHE in het bijzonder zijn aandacht. Dat deed hij op een verbindende manier. We vinden het jammer dat Harmen vertrekt. We kijken terug op zeven goede jaren en wensen hem natuurlijk van harte geluk met zijn nieuwe functie.”

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

De Raad van Toezicht beraadt zich op korte termijn, samen drs. P.I.W. (Pieter) Oudenaarden, lid College van Bestuur, en directie over de invulling van de vacature die per 1 mei 2020 ontstaat.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?