Nederland Zingt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 februari 2020 door EO

‘God van Licht’ thema van Nederland Zingt Dag 2020

‘God van Licht’ is het thema van de Nederland Zingt Dag 2020. Dat maakte de organisatie bekend via de website van Nederland Zingt. Op zaterdag 25 april bezoeken naar verwachting ruim tienduizend christenen het EO-evenement. Henk van Steeg en Mirjam Bouwman presenteren de Nederland Zingt Dag, die dit jaar voor de negentiende keer wordt georganiseerd.

“Anno 2020 draait het vaak om de schitterende buitenkant, terwijl we ons in werkelijkheid soms heel anders voelen”, zegt eindredacteur Albert-Jan Schol over het thema. “Tijdens de Nederland Zingt Dag laten we zien dat God licht en hoop wil geven. Maar de Bijbel roept ons ook op om zélf ons licht te laten schijnen. Om wat we ontvangen ook uit te delen. Tijdens de Nederland Zingt Dag komt dit allebei aan bod door middel van muziek, verhalen en samenzang.”

Licht in het donker
Schol: “We geloven in gesprekken over thema’s die ertoe doen. Ook als dat soms ingewikkeld is. Licht ervaren tijdens de mooie momenten van het leven, is eenvoudig. Dat is anders tijdens de moeilijke momenten: ziekte, eenzaamheid, verlies… Die duisternis en zware momenten zijn er óók. Daar gaan we niet aan voorbij. Maar juist tijdens die moeilijke momenten in ons leven zijn er vaak sprankjes licht te zien. Die hoop willen we delen op 25 april.”

Artiesten en sprekers
De Nederland Zingt Dag vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Jurjen ten Brinke is – net als vorig jaar – één van de sprekers. Welke artiesten dit jaar optreden, is nog niet aangekondigd.

Kaarten
Een toegangskaart voor de Nederland Zingt Dag kost €28,50. Reserveren kan heel eenvoudig via de website nederlandzingt.nl. Wie zich tijdens het reserveringsproces aanmeldt als ‘Vriend van Nederland Zingt’, ontvangen één gratis ticket.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!