DR Congo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Radicale moslims zaaien dood en verderf met machetes; christelijke pastor sterft

Radicale moslims hebben meer dan dertig mensen, onder wie een anglicaanse pastor, gedood toen zij dorpen in het oosten van de Democratische Republiek Congo aanvielen, schrijft Reuters.

Vier dorpen werden overvallen door Forces démocratiques alliées (ADF), een islamitische groepering, opgericht in Oeganda en gevestigd in Congo. Alle slachtoffers werden met machetes om het leven gebracht. In totaal kwamen 36 mensen om het leven. De predikant werd gedood in het dorp Eringeti.

ADF is de laatste jaren zeer actief in conflictgebieden in het oosten van Congo. Onder leiding van Musa Baluku worden misdaden gepleegd zoals moord, verkrachting, slavernij en ontvoering van vrouwen en kinderen. Sinds november vorig jaar zijn 265 mensen door ADF om het leven gebracht, waaronder tientallen christelijke slachtoffers.

Reacties

T
Àl dat geweld, al dat onrecht, dat christenen treft in de naam van de god van de islam Allah. Die moorden vormen samen een lange aanklacht. Er is onder moslims die een betere opleiding krijgen en daarvoor naar het buitenland gaan een grote groep die de islam vaarwel zegt. Moslims is het verboden de koran te bevragen. Mensen die inzien hoe het systeem werkt, door geweld, dwang en wederzijds wantrouwen, kunnen geweldig gechockeerd zijn en wenden zich resoluut af.

Yuo tube

Arab guys goes crazy after reading The People vs Muhammad

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!