Nellie van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 februari 2020 door Jeffrey Schipper

'Veel mensen in mijn omgeving zijn niet- of lauw christelijk'

'Veel mensen (familie/vrienden/kennissen) in mijn omgeving zijn niet of beperkt (lauw) christelijk. Ook mijn man zegt wel te geloven, maar wil er weinig over praten omdat het bij hem niet leeft. Hij irriteert zich er vaak aan als ik erover begin of we krijgen ruzie', aldus een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. Nellie van Dooijeweert, pastoraal medewerkster, geeft advies.

"Wat je schrijft over je omgeving, 'lauw, beperkt christelijk' is niet zo vreemd", antwoordt Nellie. "Het komt helaas maar al te veel voor dat mensen christelijk heten maar het in werkelijkheid niet zijn. Als dan het wonder plaatsvindt dat je de Heere hebt leren kennen, dan is het voor jezelf heel bijzonder. Maar voor je omgeving is het maar lastig. (...) Mensen waar jij van houdt willen niet echt delen in de vreugde die jij nu ervaart in de dienst van de Heere. Je omgeving vindt je fanatiek. Dat is heel gebruikelijk, hoor. Dat is gewoon wat de Heere Jezus ook ervaren heeft en de discipelen en later de apostelen in hun werk.

Je moet je ook niet verdedigen, vertel gewoon dat dit voor jou zo belangrijk is in je leven. Dat je de Bijbelstudie niet kunt laten schieten, omdat dit echt leven voor je betekent. Dat je hongerig bent naar kennis, meer van de Heere wil leren. Blijf bidden voor je man, je kinderen en de mensen waar je van houdt. Het gebed is zo belangrijk. Door het gebed vielen de muren van Jericho, door het gebed zat Daniel rustig tussen de leeuwen, door het gebed ging de gevangenis open en kon Petrus er uit en zo zijn er in de Bijbel -en ook nu- zoveel wonderen die de Heere doet.

Leef als christen in je gezin en daar buiten en verwacht alles van de Heere. Sloof je niet uit om de ander te overtuigen. Dat lukt je toch niet. Bedenk dat het nergens volmaakt is en dat je ook in een reformatorisch-christelijke omgeving heel eenzaam kunt zijn."

Lees haar volledige antwoord op de site van Refoweb

Reacties

J
Wat Jezus heeft gedaan voor ons is niet te beschrijven in woorden. Mijn hart loopt over van dankbaarheid en vreugde!! Prijs de Here Jezus Hallelujah!!
O
‘Word je christen door regelmatig naar de kerk te gaan?’

Neen. Je vind er wel voedsel – en dat heb je nodig – en gemeenschap met andere christenen. Maar waar je bent, is niet zo belangrijk. Wat wel belangrijk is, is wat er in je hart gebeurt. Een muis die in een koektrommeltje wordt geboren, is geen koekje, en een hond die in een garage huist, is geen auto.

Want indien gij met uw mond belijdt dat Jezus Heer is en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult gij behouden worden.

– Romeinen 10:9
T
Hoe herkenbaar. Zomaar in het alledaagse je enthousiasme, je "en teos" delen. Zo maar je dankbaarheid jegens Jezus, YeshuaImmanuel delen, onverwacht, dat is maar bevreemdend, dan blijkt er afstand. Maar gelukkig dat er ook zijn die de blijdschap kennen in Jezus Christus en dat delen met hen die weten en beleiden , Jezus is Heer. Shalom.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.