kringgebed
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

07 februari 2020 door Jeffrey Schipper

Geraldine dacht dat christenen losers waren en werd verrast door een warme deken van liefde

“Ik zei: ‘Ja prima, ik heb toch niets te verliezen. Als God bestaat, kom maar op’”, aldus de 23-jarige Geraldine in antwoord op de vraag of ze God wil leren kennen. Ze deelt haar verhaal in gesprek met EO BEAM.

Tijdens haar middelbare schoolperiod raakte zij bevriend met een christelijk meisje. "Ik dacht: huh? Hoe kun jij zo cool zijn én christelijk tegelijk? Mijn beeld van christenen was gebaseerd op een vooroordeel en helemaal verkeerd. Ik dacht dat christenen losers waren. Allemaal brave Henkies die niets mogen. Maar deze vriendin was echt een heel toffe chick!"

De ouders van haar vriendin zijn in Roemenië actief als zendelingen. Tijdens een bezoek aan het Oost-Europese land ervoer ze voor het eerst wat van God. Later sloot zij zich aan bij de christelijke studentenvereniging Navigators. "Iedereen vertelde over hun relatie met God en ik dacht: ik heb helemaal geen idee waar jullie het over hebben. Het zal wel."

Tijdens een kringavond gaf ze God een kans. "Ik heb toch niets te verliezen." Tijdens het gebed van haar kringgenoten werd er als het ware een warme deken van liefde over haar heen gelegd. "Vanaf dat moment kreeg ik vrede in mijn hoofd, ik voelde me waardig en geliefd."

Lees het volledige verhaal op de site van EO BEAM.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.