Anonieme Chinese pastor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 februari 2020 door Patrick Goede

Chinese pastor schrijft open brief vanwege coronavirus: "Deze ziektegolf kan ons niet scheiden van Gods liefde"

Wuhan is het epicentrum van het Coronavirus en trekt daarom de aandacht van de gehele wereldbevolking. Een anonieme pastor roept in een brief de Chinese christenen op voor de stad en China te strijden: "We moeten bidden voor de mensen die bang zijn voor het virus en ze met de vrede van Christus laten kennismaken."

'Waarom hebben christenen deze vrede?", vervolgt de pastor. "Omdat we dezelfde verzoekingen meemaken die de wereld meemaakt, maar we zien deze verzoekingen niet langer als straf, maar als een mogelijkheid om dichter bij de Almachtige te komen, onze zielen te reinigen en het evangelie te verkondigen."

"Als het onheil ons treft zien we dat als een vorm van Gods liefde. Zoals Paulus zei: 'Wat kan ons scheiden van Gods liefde?' Deze ziektegolf kan ons niet scheiden van de liefde van God, broeders en zusters. Wees dus sterk in Gods liefde."

"Ik hoop dat een ieder van ons verdriet mag hebben om ons volk zoals Lot dat had en Abraham. Wij zijn de Lot en Abraham van onze tijd in dit land. Ik heb de afgelopen tijd veel bezorgde kerkelijke leiders gehoord die ons in Wuhan willen helpen. Tegen hen zeg ik: 'Richt je ogen op Jezus en bid'. Alleen door zijn genade zal deze stad gered worden", aldus de pastor in een open brief.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!