mozaiek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 februari 2020 door Patrick Simons

Mozaiek blijft uitbreiden en komt mogelijk met drie nieuwe gemeenten

De plannen van Mozaiek om ook in Apeldoorn een gemeente te starten, lijken steeds meer vorm te krijgen. Dat blijkt uit de nieuwsbrief van de gemeente. Bovendien zijn er ook plannen om de gemeenten in Almere en de driehoek Rijssen, Holten en Nijverdal te stichten.

In de nieuwsbrief valt te lezen dat er heel veel mensen enthousiast zijn om in Apeldoorn een gemeente te beginnen. “Er hebben zich ruim 130 mensen aangemeld om betrokken te zijn bij de start van Mozaiek055”, schrijft men in de nieuwsbrief. Ook wordt er gemeld dat nog heel veel andere mensen aangegeven hebben belangstelling te hebben. Verder wordt er in de nieuwsbrief ook verteld dat er op korte termijn een informatiebijeenkomst zal worden gehouden in Almere. Daar zal samen gekeken worden of het mogelijk is om ook hier een gemeente te starten. Eerder werd er in Rijssen al een bijeenkomst gehouden. Daar waren zo’n 100 geïnteresseerden. “De maanden daarna hebben we de overtuiging gekregen om in deze regio te starten met een introductiecursus als voorbereiding op de mogelijke start van Mozaiek0548”, schrijft men in de nieuwsbrief.

En daar blijft het volgens de nieuwsbrief niet bij. Er wordt namelijk ook gemeld dat men zich aan het oriënteren is op andere regio’s. De kerk werd twaalf jaar geleden in Veenendaal gesticht door zanger en aanbiddingsleider Kees Kraayenoord. Nog steeds worden hier elke zondag bijeenkomsten georganiseerd waar duizenden mensen op af komen. Vorig jaar kwam daar een tweede gemeente bij, in Nijkerk. Uit de nieuwsbrief blijkt dus dat men het daar niet bij wil houden én dat men een voorkeur lijkt te hebben voor locaties waar al veel kerken te vinden zijn.

CIP.nl sprak met twee gereformeerd-vrijgemaakte predikanten die tientallen kerkleden naar Mozaiek zagen vertrekken. Lees: Deze dominees zien veel kerkgangers vertrekken naar Mozaiek033: "Soms zijn we jaloers op ze".

In de recente CIP Podcast bespraken redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bovenstaand bericht. Beluister het fragment vanaf minuut 16:15.

Lees ook: Kees Kraayenoord over mogelijke uitbreiding Mozaiek0318: "Dat wij een stofzuigerkerk worden genoemd, doet pijn".

Reacties

N
Het afvangen van Icthus vissen van andere kerken ,is bij Mozaiek blijkbaar kerndoel.Maar vissen die al gevangen zijn voor het koninkrijk van God ,nog een keer vangen ,is nutteloos!! Mozaiek hier een ongevraagd advies ;Probeer een 072 ,075,0229 of een 0299 kerk op te richten,als dan weinig mensen positief reageren ,dan weten jullie dat je het moet doen ,want daar zijn nog vele vissen die zich niet willen laten vangen ,maar wat Jezus wel wil ,vang DIE vissen, daar gaat het uiteindelijk om
Vaak zijn er menselijke overwegingen en praktische bezwaren en voelt verlating van kerkgangers als een verlies aan. Maar als de vijver waarin ze zwemmen, in hun beleving kampt met zuurstofverlies, is het te verkiezen dat ze worden over gezet naar een Levensrivier met veel zuurstof. God is de eigenaar van de vissen en soms wordt het verlies van leden gevoeld als verlies van eigendom. Hij is het Hoofd van de Gemeente!
A
Als je in de breedte wilt groeien zul je eerst naar een werkelijke geestelijke beleving toe willen groeien. Het Woord (zonder theologische toevoegingen) moet echt gaan leven en dat kan alleen door de daadwerkelijke leiding van Zijn Geest. -PS.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!