kruis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 februari 2020 door Patrick Simons

Christenen in Tanzania lopen elkaar tijdens kerkdienst onder de voet: 20 doden

Een bizarre situatie in het noorden van Tanzania. Daar zijn tijdens een kerkdienst namelijk minstens twintig mensen om het leven gekomen. Onder de doden zijn ook vijf kinderen. De mensen door andere gelovigen vertrapt.

In de stad Moshi vond een kerkdienst plaats in een stadion. Daar komen de mensen uit de regio massaal op af omdat ze denken dat God hen voorspoed en gezondheid geeft. Dat was ook de reden dat men werd opgeroepen om zich vooraan in het stadion te laten zalven met ‘heilige olie’. De dienst werd geleid door Boniface Mwamposa, een populaire prediker van het welvaartsevangelie. Hij liet olie op de grond vallen en zei dat dit heilige olie was. Vervolgens drong de menigte naar voren om de olie te kunnen aanraken en daarmee gezegend of genezen te worden.

Het was echter veel te druk en te donker in het stadion. In het gedrang van de mensen die naar voren wilden lopen, ging het dan ook volledig mis. Meer dan twintig mensen, waaronder vijf kinderen, kwamen om het leven. Daarnaast raakten er ook nog eens zestien personen gewond. Diverse bronnen melden dat het dodental wellicht nog een stuk hoger ligt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!