hovind
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

03 februari 2020 door Patrick Simons

Kunstenaar Floris Hovers: "Geloof helpt om de wereld beter te begrijpen"

Voor kunstenaar Floris Hovers is het geloof ontzettend belangrijk. In gesprek met Hanneke Rozemuller vertelt hij op Lazarus over die boeiende combinatie: “Geloof helpt om de wereld beter te begrijpen. Vaak is het gewoon aannemen.”

Dat is echter niet het enige wat de kunstenaar over het geloof te vertellen heeft. “Voor mij is geloven ook het gevoel dat er altijd iemand meekijkt. Dat had ik als kind al. Dat was heel geruststellend Ik ben nooit alleen, al kan het natuurlijk wel eens zo voelen. Geloven is ook ervoor uitkomen dat je het soms niet meer weet. Dat je geen oplossing hebt wanneer je ergens tegenaan loopt. Dan kun je het voor God neerleggen. Ik kan me niet voorstellen dat als je problemen hebt, je dat niet kunt overgeven aan God.”

“Het delen met je partner, je ouder of psycholoog is natuurlijk fijn”, vervolgt Hovers. “Maar het blijft wel een mens tegen wie je praat, iemand die jou en het gewicht van je probleem nooit helemaal doorziet. God gaat nog een slag dieper. Dat bewustzijn dat hij alles ten goede zal keren, in dit leven of erna. Dat is het meest mooie, spannende ding aan geloven.”

Lees het hele interview bij Lazarus.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!