misbruik

Nieuws

31 januari 2020 door Patrick Simons

Gereformeerde Gemeenten krijgen meldpunt seksueel misbruik

De generale synode van de Gereformeerde Gemeenten (GG) is afgesloten. Er werden verschillende belangrijke besluiten genomen. Het belangrijkste besluit is wellicht nog wel dat de kerk een meldpunt krijgt voor seksueel misbruik in kerkelijke relaties. Dat werd eerder deze week besloten.

Hoewel nog niet precies bekend is in welke vorm die meldpunt gegoten gaat worden, staat in ieder geval vast dat het er gaat komen. Er is een commissie samengesteld die op korte termijn de plannen voor het meldpunt moet gaan uitwerken. Het is daarbij vooral belangrijk dat het niet op de plank blijft liggen, zo redeneerde tweede voorzitter ds. A. Schreuder.

Overigens stelde preses ds. P. Mulder dat het opzetten van een meldpunt niet mag leiden tot het afzien van aangifte bij de politie wanneer er bijvoorbeeld sprake is van incest. “Wat bij de rechter thuishoort, hoort bij de rechter. Bij bijvoorbeeld ernstige incestzaken mogen we als kerken nooit de indruk wekken: we lossen dit zelf op. We mogen mensen in zo’n geval niet van een gang naar de rechter weerhouden”, tekent het Reformatorisch Dagblad op uit zijn mond.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?