asia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 januari 2020 door Patrick Simons

Autobiografie Asia Bibi gelanceerd: "Ik vertel je in dit boek alles"

Asia Bibi, de christin uit Pakistan die de afgelopen jaren hét gezicht werd van de christenvervolging, publiceerde afgelopen woensdag haar autobiografie. Nadat ze jarenlang in een dodencel zat, werd ze uiteindelijk vrijgesproken. Het boek heeft dan ook de toepasselijke titel ‘Eindelijk vrij’ gekregen.

In het persbericht waarin het boek wordt aangekondigd, komt onder meer Asia Bibi zelf aan het woord. Ze vertelt dat het boek zich voor een groot gedeelte richt op het dagelijkse bestaan in de gevangenis. “Mijn verhaal ken je uit de media”, begint ze. “Maar van mijn dagelijks leven in de gevangenis en van mijn nieuwe leven begrijp je waarschijnlijk niet zo veel. Daarom vertel ik je in dit boek alles.” Het boek is samen met de Franse journaliste Anne-Isabelle Tollet geschreven. Het zal op 11 februari ook in het Nederlands verschijnen.

Error: could not load events

Bibi werd in 2010 opgepakt wegens blasfemie. Onterecht, zo bleek uiteindelijk 8 jaar later. Na acht jaar verblijf in de dodencel werd ze, mede dankzij internationale aandacht, in oktober 2018 vrijgesproken in hoger beroep. Daarna vertrok ze naar Canada, waar haar gezin al langer verbleef. Ze leven daar nu op een onbekende locatie.

Lees ook: Asia Bibi herenigd met familie in Canada!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!