Israel Folau
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Christelijke sporter mag in zijn nieuwe rugbyteam homo's niet waarschuwen voor de hel

De Australische rugbyspeler Israel Folau is lid geworden van een nieuw team. Hij heeft te horen gekregen dat het verboden is om homo's aan de hand van de Bijbel voor de hel te waarschuwen, schrijft The Christian Post.

De sporter was vorig jaar veel in het nieuws. Folau deelde op Instagram de bijbeltekst uit 1 Korinthe 6:9, die mensen ertoe oproept hun zonden te belijden en zich te bekeren. In die tekst waarschuwt de apostel Paulus dat dronkaards, overspeligen, gierigaards, lasteraars én mannen die met mannen slapen het koninkrijk van God niet binnenkomen en naar de hel gaan. Met name de verwijzing naar homoseksualiteit zorgde voor boze reacties.

Naar aanleiding van zijn omstreden Instagram-post werd Folau ontslagen door de Australische rugbybond. Hij maakt nu deel uit van het team Catalan Dragons. Bepaald is dat zijn contract wordt beëindigd als hij homo's opnieuw oproept tot bekering. Dergelijk gedrag wordt als 'homofoob' beschouwd. De vertegenwoordiger van de rugbycompetitie, waar Catalan Dragons onderdeel van is, onderstreept dat Folau geen misdaad heeft begaan en dus recht heeft op speeltijd.

Eind vorig jaar deed Folau opnieuw omstreden uitspraken. Toen duidelijk werd dat bosbranden in Australië voor een nationale ramp zorgden, suggereerde hij dat de vlammen een goddelijke straf zijn vanwege de abortuswetgeving en acceptatie van het homohuwelijk. "Kijk eens hoe snel de vlammen om zich heen slaan en naar de droogte. En dat allemaal in zo'n korte tijd. Dat kan toch geen toeval zijn?"

De Australische premier Scott Morrison, zelf ook christen, nam afstand van Folau's uitspraken en vond Folau's opmerkingen "verschrikkelijk ongevoelig".

Lees ook: Christelijke sporter uit Australisch team gezet na oproep tot bekering.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!