fenny

Levensverhaal

31 januari 2020 door Patrick Simons

Fenny overleefde aanslagen Indonesië op wonderlijke wijze: 'Gebruik littekens om over Christus te vertellen'

Vorig jaar vonden er aanslagen plaats op drie verschillende kerken in Indonesië. Een terroristenfamilie blies zichzelf op en vijftien mensen kwamen om het leven. Bovendien raakten ook nog eens een kleine zestig mensen gewond. Fenny was één van hen. Het feit dat ze overleefde is al een wonder op zichzelf. SDOK tekent haar verhaal op.

Wanneer een zwart busje de ingang van de kerkdeur ramt, staat Fenny op slechts drie meter afstand. In het busje ontploffen vijf bommen met totale chaos tot gevolg: vuur, hitte en rondvliegende onderdelen bepalen het decor. “Ik voelde de hitte over mijn hele lichaam”, vertelt Fenny. “Ik riep om hulp.” De vlammen komen recht op haar af en maar liefst 85 procent van haar lichaam is verbrand, waaronder een groot gedeelte van haar gezicht. Ze kan zich enkele details goed herinneren. Bijvoorbeeld het moment waarop kerkleden water over verschroeide huid lieten stromen om haar pijn te verzachten. “Het hielp, ik voelde de koelte op mijn huid.”

Fenny overleeft, net als de rest van haar familie. Maar dat betekent niet dat alles goed komt. Ze blijft de rest van haar leven verminkt en raakte ook nog eens haar werk kwijt. Ze is in haar dagelijkse bestaan afhankelijk van anderen. Zo kan ze zicht niet zelfstandig aankleden en wassen. In het begin stelt ze dan ook zeker de ‘waarom’ vraag. Maar dat verschoof naar ‘Waarom ben ik nog in leven?’ Volgens een arts is het een wonder dat iemand met zulke ernstige brandwonden overleeft. Fenny gebruikt haar littekens nu om mensen over Christus te vertellen. “De eerste vraag die in mijn hart leefde, verdween, omdat sommige mensen naar me toe zijn gekomen en zeiden dat ik tot zegen zal zijn. Dat is Gods plan voor mij.”

Lees het hele verhaal.

Foto: SDOK

Reacties

E
"Waarom God toelaat dat wij hier zo worden vervolgd? Om

jullie in de vrije wereld te leren wat radicaal geloof is"

(Uitspraak van een vervolgde christen - SDOK)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.