Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 januari 2020 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers vindt 'voltooid leven'-wet D66 "geen begaanbare weg"

ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers is er nog steeds van overtuigd dat hulp bij zelfdoding geen antwoord is voor zo'n 43.000 gezonde Nederlanders met een actieve doodswens. "Voor mij is de initiatiefwet van D66 geen begaanbare weg", zei hij donderdag in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.

Zo’n 43.000 mensen in Nederland hebben een actieve doodswens, zonder dat ze ernstig ziek zijn en ze hebben hier ook al serieus over nagedacht. Binnen deze groep zijn er zo’n 10.000 mensen die hun leven daadwerkelijk willen beëindigen. Een derde van deze laatste groep zou hier hulp bij willen, twee derde stapt liever zelf uit het leven. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit voor Humanistiek en het UMC Utrecht.

Segers: "Het rapport van de commissie Wijngaarden is een aanmoediging om beter voor onze ouderen te zorgen. Dat is het humane antwoord. Helpen bij zelfdoding van gezonde mensen, ik zie daar geen enkele ruimte voor. Voor betere zorg voor ouderen kunnen wij met D66 heel eind optrekken."

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren. Lees ook: Onderzoek ‘voltooid leven’: duizenden gezonde Nederlanders hebben doodswens.

Reacties

g
Op dit onderwerp neemt Christenunie terecht haar verantwoordelijkheid. Het zou mooi zijn als de Christenunie zich ook principieel opstelt als het gaat om het Israël beleid van het kabinet (lees: D66).
J
Wat vind hij dan van abortus ,wat hij wel steunt ? Daar neemt hij geen verantwoordelijkheid maar is hij medeplichtig aan het beroven van het ongeboren kind.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!