nigeria
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 januari 2020 door Patrick Simons

'Ontvoerd Nigeriaans christenmeisje zwanger van zoon moslimterrorist'

Opnieuw nieuws vanuit Nigeria, waar christenen dagelijks lijden onder het geweld van de islamitische terreurorganisatie Boko Haram. Leah Sharibu, een christelijk tiener die al sinds 2018 gevangen wordt gehouden door de terreurgroep, zou moeder zijn geworden tijdens haar gevangenschap. Dat melden verschillende media.

De vader zou een zoon van een commandant van Boko Haram zijn. De familie van Leah reageerde eerder deze week al op het nieuws en noemde het voorlopig geruchten. “We hebben de geruchten over een baby gezien. Voor zover wij kunnen beoordelen, gaat het echter enkel om geruchten. We zouden heel graag een teken van leven zien en Leah zelf kunnen zien”, aldus een woordvoerder van de familie volgens CBN News.

Het al dan niet hebben van een baby is voor de familie echter van ondergeschikt belang. “Het meest belangrijke voor ons is dat we willen dat Leah leeft. Als ze nog steeds in leven is, zullen we God daarvoor prijzen. Ze zouden haar vrij moeten laten, los van de vraag in welke conditie ze verkeert. Het doet er niet toe of ze zwanger is of een baby heeft. We zijn vooral geinteresseerd in haar leven en haar veiligheid.”

De woordvoerder vertelde er wel direct bij dat de familie over onbevestigde informatie beschikt waaruit zou blijken dat Leah nog in leven is. Het meisje werd ontvoerd toen ze 14 was en zou op dit moment 16 zijn.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!