china

Nieuws

30 januari 2020 door Patrick Simons

Christenen in China worden soms zelfs tot ná hun dood vervolgd

De vervolging van christenen gaat in bepaalde regio’s in China ontzettend ver. Soms worden christenen zelfs tot na hun dood vervolgd, bijvoorbeeld doordat de regionale autoriteiten een christelijke begrafenis verbieden. Dat gebeurt overigens op verschillende plaatsen in het land, zo meldt Christian Post.

De overheid wil met een maatregel als deze haar grip verhogen op het reguleren van de religies in het land. Religieuze rituelen en gebruiken tijdens een begrafenis zijn dan ook op meerdere plaatsen verboden. Steeds meer regionale of lokale autoriteiten stellen nieuwe regels in waardoor dit beter gehandhaafd kan worden. Het doel is om “wetenschappelijke en burgerlijke wijzen van begraven” te promoten.

Soms gaat het zelfs zover dat een begrafenis door autoriteiten wordt onderbroken. Dat gebeurde bijvoorbeeld vorig jaar april in de provincie Henan. De mensen die op de begrafenis aanwezig waren, werden bedreigd met gevangenisstraffen als ze ermee door zouden gaan. Ook werden hun gegevens genoteerd.

Lees het hele verhaal bij Christian Post.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?