homohuwelijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 januari 2020 door Patrick Simons

Preses zegt lidmaatschap Evangelische Kerk in Duitsland op wegens homohuwelijk

De preses van de Evangelische Gemeinschaftsverband Siegerland-Wittgenstein in Duitsland heeft besloten om de Evangelische Kerk in Duitsland te verlaten. Dit vanwege het feit dat de synode heeft besloten om voortaan kerkelijke huwelijken toe te staan tussen mensen van hetzelfde geslacht. Manfred Gläser kan zich hier niet mee verenigen.

De synode van de Evangelische Kerk in Duitsland nam afgelopen november het besluit om het homohuwelijk kerkelijk toe te staan. Gläser kwam vervolgens volgens de Duitse nieuwsdienst Idea tot de conclusies dat hij niet langer lid kon blijven van de kerk. Hij is duidelijk over de reden van zijn vertrek. Volgens de preses kan volgens de Bijbel een huwelijk alleen gesloten worden tussen een man en een vrouw.

Daar voegde hij nog aan toe dat hij bang is dat de kerk ook op andere gebieden gaat veranderen en dat een “liberale theologie” de kerk zal gaan beheersen. Zo’n theologie staat volgens hem los van het Woord van God.

Reacties

Helaas is het niet (altijd) populair om de waarheid te zeggen, maar ik waardeer de stap van Manfred Gläser omdat hij terecht zich niet kan verenigen met het toestaan van homohuwelijk in de Evangelische Kerk. Wie geestelijk goed oplet, ziet de scheiding ontstaan tussen de ware kerk van Jezus Christus en de valse kerk Babylon waarover Openbaring spreekt. Waarheid en leugen zijn niet met elkaar te verenigen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!