Reinier Sonneveld

God

29 januari 2020 door EO Live

Terugluisteren: theoloog Reinier Sonneveld vraagt zich af of alle religies op hetzelfde neerkomen

Uiteindelijk komen alle religies immers op hetzelfde neer, zeggen sommige mensen. Maar klopt de aanname dat alle gelovigen uiteindelijk in hetzelfde geloven? In EO Live spreekt theoloog Reinier Sonneveld hierover.

In 1949 heeft de Nationale Geestelijke Vergadering van de Baha'i-beweging in de Verenigde Staten besloten om voortaan iedere derde zondag van januari 'Wereldreligiedag' (World Religion Day) te vieren. De bedoeling van deze dag was dat er meer interkerkelijk begrip en harmonie op gang gebracht zou worden. De bahai benadrukken de onderliggende eenheid van de grote wereldgodsdiensten. Met andere woorden: de uitingen zijn anders, maar de kern is hetzelfde.

Klik hier om het volledige gesprek met Reinier Sonneveld hierover te beluisteren.

Reacties

J
Alle religies wél , ja. Maar het geloof in Jezus overstijgt uiteindelijk de religie.
Veel religie's zijn gestoeld op het handelen van de aanhangers en het vervullen van eisen om een norm te halen. In het christendom is het juist andersom omdat we iets ontvangen op basis van wat Jezus deed voor ons aan het kruis. Hij stierf in onze plaats, waardoor wij vergeving van zonden ontvangen. Niet onze daden maken ons zalig, maar ons geloof! Daarom hebben christenen een relatie met Jezus en is al het andere gebaseerd op het aanhangen van een religie.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.