moslim

Nieuws

29 januari 2020 door Patrick Simons

IS reageert op vredesplan Trump: "Tijd om Joden af te slachten"

De islamitische terreurorganisatie IS heeft een nieuwe leider en ze maken direct bekend ook een nieuwe missie te hebben: het afslachten van Joden. Dat blijkt uit een audio-opname die door de terreurgroep werd vrijgegeven, zo meldt CBN News.

De nieuwe leider is Abu Ibrahim Al-Hashemi Al-Quarashi. Hij roept direct op om joden aan te vallen, zo laat een woordvoerder in de opname weten. Hij zegt onder meer dat IS er ondanks de dood van voormalig leider Al-Baghdadi nog steeds is en dat ze klaar zijn voor een nieuw hoofdstuk waarin ze Israël als hoofddoel zien. Moslims worden opgeroepen alle type wapens op te pakken en te gebruiken tegen Israël: "Het is tijd om Joden af te slachten, binnen en buiten Israël." 

De oproep komt, niet geheel toevallig, nadat de Amerikaanse president Donald Trump zijn vredesplan voor het Midden-Oosten presenteerde. Trump stelt dat het de “deal van de eeuw” is en wil het conflict tussen Israël en Palestina hiermee definitief oplossen. Van de kant van Israël werd positief gereageerd op het vredesplan door onder meer premier Benjamin Netanyahu en oppositieleider Benny Gantz. In Palestina is men minder enthousiast. President Abbas noemde het plan zelfs een samenzwering: “Onze rechten zijn niet te koop en niet onderhandelbaar”, reageerde hij. Ook andere islamitische landen reageerden afkeurend op het plan.

Reacties

Niets nieuws onder de zon.

De Palestijnen willen niets, Hamas wil niets dan Israël weg.

Wat dat betreft is IS' ideologie nog duidelijker; vernietigen van elke jood.

Triest.
T
Dit was te verwachten. De geestelijke macht die de islamieten tot onderworpenen maakt geeft in de Koran opdracht tot geweld. Niet lang geleden verkondigde de geestelijke leiders in Jeruzalem dat vrede met Israel zonde is. De jihad motiveert Isis aanhangers. Islam is islam. Het is de drijveer om alles wat niet islam is als vijand te zien. Bizar om te spreken van de islam als een vredelievende godsdienst. Gelukkig echter dat er wel vreedzame moslims zijn.bijbel.startkabel.nl/forum/?id=5195. Diep gewortelde haat.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?