kamp
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 januari 2020 door Patrick Simons

Vermiste evangelist in Rohingya vluchtelingenkamp vermoord door moslims

Waar stichting Hulp Vervolgde Christenen bang voor was, is toch gebeurd. De in het Rohingya vluchtelingenkamp vermiste evangelist Taher is vermoord. Tijdens een aanval van extremistische moslims werd hij zondagnacht uit zijn hut gesleurd en voor de ogen van zijn vrouw ernstig toegetakeld. Zijn 16-jarige dochter is door de aanvallers meegenomen.

Taher werd volgens betrouwbare bronnen in zo’n mate verwond dat hij alleen gered kon worden door onmiddellijk levensreddend te handelen. Daar was echter geen sprake van. Sterker nog, de aanvallers riepen dat ze hem zouden doden en namen hem vervolgens mee. HVC meldt dat de verwondingen zo ernstig waren dat er geen kans is dat de evangelist nog in leven is. Zijn tienerdochter werd ook door de aanvaller meegenomen. Er is daarna niets meer van haar vernomen.

Eerder werd al gemeld dat in de bewuste nacht meerdere christenen in het kamp waren aangevallen met kapmessen. Taher is tot dusver het enige dodelijke slachtoffer. In het kamp wonen zo’n honderd christelijke gezinnen, maar meer dan een miljoen orthodoxe moslims. Men is bang dat het geweld richting de christelijke gezinnen alleen maar toe zal nemen.

Reacties

Diep tragisch.

Dit overkomt veel christenen in veel moslimlanden/-gebieden.

Waar blijft de verontwaardiging? Of raken we "afgestompt" door de stortvloed van zulk (vreselijk) nieuws?
T
De islam is de kweekvijver van haat dat leidt tot moord. Er zijn voorbeelden te over. Geen luide verontwaardiging klinkt er. Zeker, men weet hoezeer deze misdaden door de islam geinspireerd worden. Kerken zouden, wat mij betrefd, iedere dag dat een christen vermoord wordt de vlag halfstok kunnen hangen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!