boko haram

Nieuws

29 januari 2020 door Patrick Simons

Kerken doen oproep aan Nigeria na nieuwe golf van geweld richting christenen

De Lutherse Wereldfederatie en de Wereldraad van kerken hebben gezamenlijk een oproep gedaan aan Muhammadu Buhari. Ze vragen de president van Nigeria of hij zijn burgers wil beschermen tegen islamitisch geweld. Dit naar aanleiding van de moord op Lawan Andimi.

Andimi is de christelijke voorganger die eerder deze maand door Boko Haram werd ontvoerd. In eerste instantie dook er nog een filmpje van hem op waarin hij zei dat alles goed ging en dat zijn familie zich geen zorgen moest maken maar God moest danken. Niet veel later kwam echter naar buiten dat de voorganger was vermoord. Volgens een lokale journalist zou hij zijn onthoofd. Rond dezelfde periode werd de lutherse dominee Denis Bagauri vermoord.

In de oproep schrijven de twee organisaties onder meer dat de intensiteit van de aanvallen op christenen in januari flink is toegenomen. Ze vinden het dan ook vreemd dat de Nigeriaanse overheid juist stelt dat het “de opstand van Boko Haram heeft neergeslagen”. Boko Horam houdt op dit moment nog honderden christenen gevangen en de organsiaties roepen de president op te zorgen voor hun vrijlating.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?