Reverend Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 januari 2020 door Patrick Goede

Evenement Franklin Graham afgelast omdat hij homoseksualiteit als zonde ziet

Dominee Franklin Graham, de zoon van Billy Graham, zou spreken in Liverpool aankomende zomer. Dat gaat echter niet meer door omdat de eigenaren van de locatie waar Graham zou spreken Grahams interpretatie van het huwelijk, uitsluitend tussen een man en vrouw, "onverenigbaar vinden met hun eigen waarden", dat meldt Faithwire.

Geheel onverwacht komt het besluit niet. De eigenaren van het pand stonden onder druk door verschillende protesten vanuit de LHBTQ-hoek, zoals de Liverpool Labour LGTB Network, die de dominee een "homofobische haatprediker" noemde.

Franklin Graham liet als reactie in een open brief aan de LHBTQ-community weten: "De pijn zit in de vraag of God homoseksualiteit als een zonde ziet. Het antwoord daarop is: 'Ja'. Maar God gaat zelfs verder dan dat, Hij zegt dat wij allemaal zondaren zijn, waaronder ikzelf. De Bijbel zegt dat iedereen gezondigd heeft en daarom vergeving en reiniging nodig heeft. De straf van de zonde is een spirtituele dood, de scheiding tussen jou en God voor eeuwig."

Franklin vervolgt: "Ik kom niet om mijn haat uit te spreken tegen de LHBTQ-gemeenschap. Ik kom in liefde en mijn boodschap is voor iedereen. Het evangelie is inclusief. De LHBTQ'ers zijn dan ook meer dan welkom bij mijn tour."

Reacties

E
Niks mis met het antwoord van Franklin Graham. Jammer dat de LHBTQ tegenspraak de mond snoert.
O
Alles is er heden ten dagen op gericht ons te laten twijfelen. Gods woord ook. Gevoel regeert. De lhbtq beweging lobbyt overal sterk. Hoor je bijv de andere kant dat er velen terugkomen en spijt hebben van hun geslachtsverandering NEE. Welke keuze maak je? Ik heb ook n tijdje gedacht dat ik homo was maar nee dus. Ben al bijna 30 jaar getrouwd nu. Toch zijn er ook die wel deze gevoelens hebben. Ga ik hun veroordelen NEE. Maar er komt n tijd dat we niet meer over ons geloof mogen getuigen. In veel landen is dat al.
Helaas, in die tijd leven we, dat sommigen onder druk van protesten de waarheid van Gods Woord gaan loslaten. Maar dat zal tot eigen schade zijn, want het is die waarheid die werkelijk vrij maakt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.