moslims
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 januari 2020 door Patrick Simons

Christelijke gezinnen in Rohingya vluchtelingenkamp aangevallen door moslims met kapmessen

Christenen in het Rohingya vluchtelingenkamp in Bangladesh zijn in ernstige moeilijkheden geraakt. Talloze gezinnen werden met kapmessen aangevallen. Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) luidt de noodbel en vraagt om gebed.

Volgens de stichting werden meer dan vijftien gezinnen in het holst van de nacht aangevallen met kapmessen. Daarbij zouden drie evangelisten en twee gemeenteleden gewond zijn geraakt en in het ziekenhuis zijn behandeld. Bovendien is er een evangelist samen met zijn dochter vermist. De vrees bestaat dat de evangelist is vermoord en dat ze zijn dochter hebben ontvoerd. Dat is echter nog niet bevestigd.

De hutten van de gezinnen zijn door de aanvallers volledig verwoest. De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. De evangelisten zijn onderdeel van het Steun en Evangelist- netwerk van HVC. Het is niet de eerste keer dat ze in het Rohingyakamp worden aangevallen. In dit kamp wonen naast enkel honderden christelijke gezinnen ook meer dan een miljoen orthodoxe moslims. De angst bestaat dat het geweld van de moslims richting de christenen alleen maar toe zal nemen. HVC vraagt om gebed, niet alleen voor de slachtoffers en de twee vermisten, maar ook voor de daders.

Reacties

J
Zie hier de religie van de vrede. Men maakt zich in Nederland nogal druk om Rohingyas, maar men kan zich beter druk make over de vervolgde christenen. Dit is de meest vervolgde religie!Jan van Faassen.
Ja ja, de media waren zo blij toen de Moslims eindelijk eens slachtoffers waren in plaats van daders. Zelfs vanaf de kansel in mijn kerk noemde de predikant hun, terwijl hij nooit vervolgde christenen noemt. Maar dit bericht wordt vast weer doodgezwegen in politiek correcte christelijke kringen.
J
Liefdevol geloof de Islam.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!