staaij baudet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 januari 2020 door Patrick Simons

Forum voor Democratie partij met meeste leden, CDA en SGP verliezen leden

Forum voor Democratie is als het gaat om het ledenaantal de grootste partij van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse cijfers van het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP). De partij van Thierry Baudet heeft 42.749 leden. De christelijke partijen deden het minder goed.

Zo verloor het CD ruim 9 procent van haar leden waarmee het uitkomt op een totaal aantal leden van 39.000. Met dat aantal is het de derde partij van Nederland. Het moest naast FvD ook de PvdA nog voor zich dulden, dat ruim 41.000 leden heeft. De ChristenUnie maakte een lichte groei van 0.3 procent door. Er kwamen het afgelopen jaar 64 leden bij. Toch toont fractieleider Gert-Jan Segers zich tevreden. “Mooi dat ChristenUnie nu al een paar jaar achter elkaar (bescheiden maar toch) groeit en ook afgelopen jaar weer. Een warm welkom voor de nieuwe leden”, schrijft hij op Twitter.

ChristenUnie is de enige politieke partij die een lichte stijging doormaakt. Naast het CDA verloor ook de SGP leden. De partij kent een achteruitgang van 1.4 procent. Het afgelopen jaar verloor men 426 leden.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!