Mark Kinzer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 januari 2020 door Jules Isaac Stichting

Nieuw boek en symposium over Israël en de kerk

Vrijdag 20 maart organiseert de Jules Isaac Stichting een symposium met de Messiasbelijdende Joodse theoloog Mark Kinzer. Aanleiding voor dit symposium is het verschijnen van het boek ‘Israël in het hart van de kerk’. De ondertitel luidt ‘Jezus in het hart van Israël’. Het boek bevat onder meer de vijf in het Nederlands vertaalde lezingen die Dr. Kinzer in het najaar van 2015 in Nederland gaf. Die lezingen maakten destijds grote indruk bij velen. Mark Kinzer wordt gezien als een van de belangrijkste messiaans-joodse theologen in onze tijd. Zijn publicaties trokken de afgelopen 15 jaar internationaal veel aandacht. Met het verschijnen van ‘Israël in het hart van de Kerk’ komt zijn werk nu voor het eerst ook in Nederlandse vertaling beschikbaar.

Aan het symposium werken naast Mark Kinzer verschillende Nederlandse theologen mee, onder wie dr. Henk Bakker (VU Amsterdam), professor dr. Mart-Jan Paul (ETF Leuven) en dr. G. J. Mink (Sliedrecht). Verder werken ook ds. J.C. (Jacco) Overeem (Woerden) en Jaap Bönker, directeur van Comité Gemeentehulp Israël mee. Het symposium wordt 20 maart gehouden aan de Christelijke Hogeschool te Ede. Dr. Mark Kinzer zal dan uit handen van uitgever Cees Scholten het eerste exemplaar van ‘Israël in het hart van de Kerk’ ontvangen. Dit boek is tevens een uitgave van de Jules Isaac Stichting.

Arnold Huigen, hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn zegt over het boek het volgende: “Mark Kinzer biedt de hoogste kwaliteit die er te vinden is in de bezinning op de plaats van Israël en de kerk. Dit boek plaatst Israël terecht in het hart van de kerk. Christenen zijn Kinzer veel dank verschuldigd.”

Van Dineke Houtman, bijzonder hoogleraar Jodendom en Joods-christelijke relatie aan de Protestantse Theologische Universiteit is de volgende aanbeveling: “In een tijd waarin de discussie over de zogenoemde “onopgeefbare verbondenheid” weer oplaait is het belangrijk te blijven onderzoeken wat de Bijbel zegt over de relatie tussen Jodendom en christendom. Dit boek laat zien dat die relatie dieper gaat dan we lang geneigd waren te denken.”

Klik hier voor meer informatie

Reacties

Is Israël het hart van de kerk?

Maar is onze Heiland Jezus Christus, die voor ons Zijn leven gaf, dan niet het hart van de kerk? Voor mij in elk geval wel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!