Jonathan Edwardscongres
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 januari 2020 door Evangelische Theologische Faculteit

Wereldwijd Jonathan Edwardscongres vindt plaats in augustus in Leuven

Van 24 tot 28 augustus vindt het “Global Jonathan Edwards Congress 2020” plaats aan de ETF Leuven. Met het thema “Rationality and Spirituality: Retrieving Jonathan Edwards for Understanding Religion and Spirituality in Human Experience Today” wil het congres academische ruimte scheppen voor een multidisciplinaire discussie die gebruik maakt van het robuuste karakter van Edwards’ inzichten in een religieuze ervaring die zowel rationeel als spiritueel is, ten behoeve van de geesteswetenschappen, de kerk en de maatschappij.

Deze discussie zal worden gefaciliteerd door tien keynote sprekers uit vijf verschillende landen, onder wie twee Edwardsexperten van Yale University, Kenneth P. Minkema en Harry (Skip) Stout. De andere sprekers zijn Andreas J. Beck (ETF Leuven, BE), Wim van Vlastuin (VU Universiteit Amsterdam, NL), Crawford Gribben (Queen's University, Belfast, UK), Michael McClenahan (Union Theological College, Belfast, UK), Amanda Porterfield (Florida State University Tallahassee, FL, US), Lisanne D'Andrea-Winslow (University of Northwestern, St. Paul, MN, VS), Adriaan Neele (Puritan Reformed Theological Seminary, Grand Rapids, MI, VS), en Tibor Fabiny (Károli Gáspár Universiteit of the Reformed Church in Hungary, HU). Daarnaast zullen meerdere papers gepresenteerd worden door experten in hun respectievelijke vakgebieden over het onderwerp.

Het Global Jonathan Edwards Congress 2020 wordt georganiseerd door het Jonathan Edwards Center Benelux. Andreas J. Beck (ETF Leuven), Wim van Vlastuin (VU Amsterdam) en Philip J. Fisk (ETF Leuven) vormen het wetenschappelijk comité.

Het vijfdaagse congres vindt plaats aan de ETF Leuven, België. Voor meer informatie en registratie kunt u terecht op de website van het congres www.jedcon2020.be.

Jonathan Edwards Center Benelux
In 2011 heeft de ETF Leuven in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam het Jonathan Edwards Center Benelux opgericht, dat verbonden is met het Jonathan Edwards Center van Yale University. Er is een netwerk van Jonathan Edwards Centra in Australië, de Benelux (België, Nederland), Brazilië, Duitsland, Hongarije, Japan, Polen, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk, en in de Verenigde Staten (Midwesten en Westen).

Het Jonathan Edwards Center Benelux heeft haar hoofdvestiging in het ETF Leuven en fungeert als onderzoeks-, onderwijs- en publicatiecentrum voor onderzoek naar Edwards en de geschiedenis van het evangelisch christendom, en om contacten te bouwen met de internationale academische gemeenschap.

Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door het Hersteld Hervormd Seminarium, gevestigd aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Over de ETF Leuven
De Evangelische Theologische Faculteit in Leuven heeft als kernopdrachten onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening. Als interkerkelijke instelling voor academisch hoger onderwijs heeft zij als doel de brede evangelische beweging te verdiepen, te versterken en toe te rusten. De opleidingen zijn door de NVAO geaccrediteerd. De faculteit telt momenteel 222 studenten in haar bachelor-, master- en doctoraatsprogramma’s.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!