Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

28 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Voorganger vergeeft moordenaar van zijn vrouw

Op 17 juni 2015 kreeg voorganger Anthony Thompson een telefoontje dat niemand ooit wil krijgen. Er had een schietpartij plaatsgevonden in de Emanuel AME Church in Charleston, South Carolina, tijdens een Bijbelstudie. Toen hij arriveerde, hoorde hij dat zijn vrouw niet bij de overlevenden behoorde.

De schietpartij was racistisch gemotiveerd, later werd ontdekt dat de moordenaar, Dylann Storm Roof, een blanke racist was. Thompson was helemaal kapot van de dood van zijn vrouw. Maar in plaats van bitter te worden en vol van haat richting de dader, koos hij er na enige tijd bewust voor om dicht bij Gods Woord te blijven en Roof te vergeven, zowel persoonlijk als in het openbaar.

In zijn boek ‘Called to Forgive’ wordt de kracht van vergeving zichtbaar, die levens verandert en anderen inspireert om ook te kiezen voor vergeving, ongeacht de omstandigheden.

"Vergeving is ook voor christenen extreem moeilijk en pijnlijk", aldus Thompson. "Je moet op God vertrouwen, dat Hij met je meegaat en je leidt in zo’n verschrikkelijk moeilijke weg."

"Vertrouw op de Heere, dat is het allerbelangrijkste, belijd Hem jouw wrok en haat, dat Hij alles zal vergeven wat jouw vrede steelt. Vraag daarna of God jou wil helpen ook die ander te vergeven die jij niet kunt vergeven.
Alleen als God ingrijpt, kun je die ander vergeven. Dat kun je niet zelf. Ik kon het ook niet vanuit mezelf, maar God maakte me duidelijk wat ik moest doen. Je moet doen wat Jezus zegt: van Hem houden met heel je hart, geest en ziel en de ander liefhebben als jezelf."

Bovenstaand bericht verscheen via Charisma in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!