trump

Nieuws

27 januari 2020 door Patrick Simons

Amerikaanse theoloog hekelt vergelijkingen tussen Trump en Bijbelse figuren

De Amerikaanse president Donald Trump krijgt veel steun van christenen in zowel binnen- als buitenland. Toch is niet iedereen daar even blij mee. Zo roept de Amerikaanse theoloog Robert P. Sellers volgens het Reformatorisch Dagblad op om te stoppen met het maken van vergelijkingen tussen Trump en heiligen uit de Bijbel. Hij noemt dat zelfs “bijna blasfemisch”.

Trump wordt door sommigen bijvoorbeeld vergeleken met Mozes. Sellers begrijpt daar niets van. “Mozes had een nauwe omgang met God. Kun je dat van Trump zeggen? Mozes had voortdurend als bezwaar dat hij dingen niet kon. Hij dacht gering van zichzelf. Trump roept aanhoudend dat hij de beste, de meest uitnemende president is.” Waar Selllers nog begrijpt dat “eenvoudige kerkgangers” de vergelijking tussen Trump en heiligen uit de Bijbel trekken, snapt hij dat niet van bijvoorbeeld Mike Pompeo (minister van Buitenlandse Zaken). “Hij zegt dat Trump de moderne variant is van koningin Esther. Reden? Zij verijdelde de boze aanslagen van Haman en Trump voorkomt dat Iran Israël en Amerika vernietigt. Dat is voor mij onbegrijpelijk.”

De meest ontstellende vergelijking vindt Trump die van Barry Loudermilk. De afgevaardigde voor de staat Georgio vergeleek vorig jaar de impeachmentprocedure van Trump met het ‘smaadproces’ tegen Jezus. Sellers: “Ik kan begrijpen dat christenen hun stem geven aan de Republikeinen. De Democraten zijn volledig geseculariseerd. Maar wie Trump gelijkstelt aan Jezus Christus is niet minder gesculariseerd.”

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

Onbegrijpelijk! Trump is multimiljonair (er zitten alleen maar miljoennairs in het parlement in de USA.

Van oorsprong hebben ze (uit grote delen van Europa) met in de ene hand de bijbel en de andere hand een gun, Op een gruwelijke manier ingepikt van de oorspronkelijke bewoners!

Daarbij hij doet niets voor de daklozen, armoede, kanslozen, arbeidsgehandicapten, kanslozen, vluchtelingen en is (tot de tanden aan toe bewapend) oorlogszuchtig!

Het sociaal aspect is ver te zoeken en nog een stuk erger dan hier, waar de rijken rijker, armen armer.
G
Ik deel de mening van Sellers. Wat mij opvalt is het kritiekloos volgen van Trump door heel veel christenen. Je mag van mij best een aanhanger van hem zijn, maar de vergelijkingen met Bijbelse figuren als Mozes en de Here Jezus zelf gaan veel te ver. Dat leunt aan tegen persoonsverheerlijking die niet zou misstaan in landen als Noord Korea en de vroegere communistische landen. Daarmee snijdt je meteen elke terechte kritiek die je kan hebben op Trump de pas af. Dat vind ik tamelijk ongezond.
H
@Benno: Vermoedelijk volg je vooral de ‘reguliere media’, links-activistische kranten en nieuwsprogramma’s die niks positiefs over Trump willen melden. Kiezen ook altijd een niet-flatterende foto om daarmee te willen aantonen: ‘kijk es wat een %^{@*+%< die Trump is!’

De werkelijkheid is anders: nooit eerder was er zo’n lage werkloosheid onder colored Americans, waren medicijnen zo betaalbaar, werden de mensenhandel en de corruptie in high places zo straf aangepakt, werden oorlogen afgewend ipv aangegaan. Trump is een heel goede president!
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?