Culwell

Nieuws

28 januari 2020 door Patrick Goede

Claire overleefde een abortus - haar verhaal schudt veel mensen wakker

De moeder van Claire Culwell was 13 toen ze zwanger raakte. Ze kreeg te horen dat abortus de enige optie was. Na twintig weken zwangerschap werd de abortus uitgevoerd maar er leek na afloop iets niet te kloppen. Ze ging terug naar de kliniek en daar kreeg ze te horen: "Oeps, je was zwanger van een tweeling." Zo werd Claire na dertig weken alsnog geboren en ter adoptie afgestaan, vertelt ze in de The Pure Flix Podcast.

De adoptiezus van Claire ging op zoek naar haar biologische ouders en werd met hen verenigd. Claire besloot daarom ook op zoek te gaan naar haar biologische moeder om haar dankbaarheid te uiten voor de adoptie en de kansen die ze daardoor had gekregen. Na een eerst fijne kennismaking bracht Claire cadeautjes voor haar moeder mee. Maar ze zag plotseling een enorm verdriet en pijn bij haar biologische moeder.

De pijn die zij in haar ogen zag was onbeschrijfelijk. Ze zei schokkend en snikkend: 'Claire, ik pleegde abortus toen ik 13 jaar oud was. Mijn moeder zei dat het de enige optie was', vertelt Claire.

Ze heeft nog steeds een ontwrichte heup en klompvoeten waarvan ze nu weet dat het de overblijfselen zijn van de abortus waarbij haar tweelingbroer of -zus wel werd weggehaald. "Ik overleefde iets dat mijn dood had moeten worden. Nu weet ik zeker dat God een plan met mijn leven heeft, er was een doel met alle pijn."

Culwell zet zich nu door middel van de pro-lifebeweging in om abortus aan banden te leggen. "Er wordt ons verteld dat onze mening en visie op het leven van het ongeboren kind er niet toe doet. Dat het alleen draait om het feit dat vrouwen kunnen doen wat ze willen." Culwells verhaal heeft veel mensen wakker geschud.

Reacties

K
In 2010 hebben wij deze vrouw ontmoet in Dallas. Daar vertelde ze haar verhaal. Een moedige vrouw. Haar verhaal heeft als basis gediend voor de film "October baby".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Draag jij bij aan het meubilair, dat nodig aan vervanging toe is?