ISIS
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2020 door Patrick Goede

Nigeriaanse christen geëxecuteerd door kindsoldaat IS

Een 22-jarige student uit Nigeria is door een kindsoldaat van de terroristische organisatie IS omgebracht met een pistool. Volgens de Christian Post is dat te zien in een executievideo die naar buiten is gebracht door een afgesplitste tak van Boko Haram, verbonden aan IS.

Ropvil Daciya Dalep was een biologiestudent in de provincie Borno, hij werd op 9 januari samen met twee anderen ontvoerd toen hij terugkeerde van zijn kerstvakantie. Inmiddels is één van hen vrijgelaten maar de ander, Lilian Daniel Gyang, zit nog altijd vast. De executie is waarschijnlijk door de West-Afrikaanse tak van IS uitgevoerd, de jongen die de trekker uiteindelijk overhaalt is volgens deskundigen rond de 8 jaar oud. 

In de video zegt de jongen: "We zeggen tot de christenen, we hebben niet vergeten wat jullie onze ouders en voorouders hebben aangedaan. We zeggen tegen alle christenen wereldwijd: we hebben het niet vergeten en zullen niet stoppen. We moeten wraak nemen voor al het bloedvergieten."

Reacties

H
Triest.... Wat is dat jongetje allemaal verteld? Haat is vergif voor het hart en het gezond verstand. Wat mooi dat Jezus zegt dat we onze vijanden moeten liefhebben! Het is de enige houding die een gesprek weer mogelijk maakt. Echte liefde is niet makkelijk. Dan sterven we ook, maar dan aan ons ego....

Bid voor de kinderen van IS!
T
Deze dingen getuigen van het geweten van de islamitische instructeurs. Kinderen die niet mondig zijn, maar ook volwassenen worden in de islam tot moordenaar gevormd. Dat heeft een lange historie. Het Franse woord assassin is ontleend uit de middeleeuwen dat er in de islam zoveel moorden plaats vonden . Latin assassinus, from Arabic ?aš?š? ‘hashish-eater’. Zij roepen Allah akbar en moorden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!