stieneke
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2020 door Patrick Simons

ChristenUnie en D66 lijnrecht tegenover elkaar: CU wil drugsvrije samenleving

ChristenUnie en D66 staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om het drugsbeleid in Nederland. Waar D66 eerder pleitte voor het reguleren en legaliseren van drugs, stelt CU juist dat we naar een drugsvrije samenleving moeten. Kamerlid Stieneke van der Graaf kondigt daar later vandaag een stappenplan voor aan.

Volgens Van der Graaf is het tijd voor actie. “Jarenlang faciliteerden we onder het credo ‘het moet gewoon kunnen’ de pretgebruiker, maar lieten we de probleemgebruiker aan zijn lot over. Deze kwetsbare mensen verdienen steun en al onze inzet moet erop gericht zijn om te voorkomen dat meer mensen in zo’n situatie terechtkomen.” De ChristenUnie is al eerder duidelijk geweest over hun standpunten rondom het drugsbeleid in Nederland. Nu komt de partij echter ook met concrete plannen om dit te gaan veranderen. Het aangekondigde stappenplan zal rond de zomer moeten verschijnen.

Er wordt overigens bewust gesproken over een stappenplan. Van der Graaf: “Iedereen beseft dat we de gevolgen van het slopende drugsbeleid van die tientallen jaren niet zomaar ineens ongedaan kunnen maken. Daarom werken we aan een stappenplan om stapje voor stapje toe te werken naar een drugsvrije samenleving.”

Reacties

H
Die stevige CU opstelling had ik liever bij de kabinetsformatie gezien.

Nu wekt het de schijn dat er verkiezingen aan zitten te komen!

Desalniettemin blij met de uitspraak. Beter ten halve gekeerd......
Heel goed en moedig dat de CU wil streven naar een drugsvrije samenleving. Het zal wel een geestelijke strijd betekenen, maar als christenen mogen we toch eraan meewerken dat het goede het kwade zal overwinnen (Rom. 12:21). Maar daarvoor is het van belang te beseffen en te erkennen dat de hulp van Gods Heilige Geest daarbij onmisbaar is.
J
Eindelijk tegengas en nu blijven staan en uit de coalitie stappen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!