bryant
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2020 door Patrick Simons

Overleden oud-basketballer Kobe Bryant (41) veranderde zijn leven na gesprek met priester

Zondagavond is voormalig basketballer Kobe Bryant op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een helikoptercrash. Ook zijn dochter zat in de helikopter en overleefde het ongeluk niet. Ooit vond Bryan, na een tumultueus leven, als praktiserend christen rust in het geloof.

Eerder vertelde de oud-basketballer openhartig over zijn leven, waarin hij naar eigen zeggen meerdere keren de verkeerde keuzes maakte. Dieptepunt was een periode in 2003 waarin hij werd beschuldigd van verkrachting. Zelf verklaarde hij destijds dat hij wel seks had gehad met de vrouw, maar dat er geen sprake was van verkrachting. De rechter verklaarde de aanklachten ongeldig, maar Bryant kwam in een diepe put terecht toen verschillende sponsoren besloten om hun contract met hem te verbreken. Ook ging zijn vrouw bij hem weg.

Terugkijkend op die periode vertelde Bryant dat dit hem naar God heeft geleid. Hij bezocht een kerk en raakte daar in gesprek met een priester. Dat gesprek veranderde naar eigen zeggen zijn leven. De priester zei onder meer dat God hem zou helpen en nooit meer ellende geeft dan je kunt dragen. Hierna veranderde Bryant zijn leven. Hij en zijn vrouw kwamen weer terug bij elkaar en richtten samen een organisatie op waarmee ze jonge kinderen helpen die problemen hebben. Overigens was Bryant altijd al rooms-katholiek. Hij is in de kerk opgegroeid.  

Bij de crash kwamen ook zijn dochter en zes andere inzittenden om het leven. De reacties en steunbetuigingen voor het gezin van de oud-basketballer stromen binnen. Daarbij stellen opvallend veel mensen voor de familie te bidden. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!