Trump
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2020 door Patrick Simons

President Trump spreekt tijdens Mars voor het Leven: "Elk kind is kostbaar en een heilig geschenk van God"

De Amerikaanse president Donald Trump was vrijdagmiddag als eerste president ooit aanwezig bij de Mars voor het Leven. Daarmee gaf hij een duidelijk signaal af. Hij sprak de pro-lifedemonstranten ook nog toe bij de National Mall in Washington.

Het is overigens niet de eerste keer dat Trump zich achter de pro-lifebeweging schaart. Ook vorig jaar deed hij dat, al was hij toen niet aanwezig bij de mars. Wel nam hij een videoboodschap op waarin hij duidelijk stelde achter hen te staan. Terwijl hij dit jaar de demonstranten live toesprak, vergaderde de Senaat niet ver daarvandaan voor de vierde keer over het afzettingsproces tegen Trump.

"Nog nooit hebben ongeboren kinderen een krachtiger verdediger in het Witte Huis gehad."

Overigens maakte de president ook direct van de mogelijkheid gebruik door de mensen te laten weten wat zijn regering allemaal heeft gedaan om abortus meer in de dammen. Daarbij refereerde hij onder meer aan het terugdringen van subsidies voor abortusklinieken en organisaties die zich bezighouden met het promoten van abortus. Ook vertelde hij het erg belangrijk te vinden dat medisch personeel wettelijk is beschermd wanneer ze uit gewetensbezwaren niet met een abortus mee willen werken. Al met al was de boodschap duidelijk: “Nog nooit hebben ongeboren kinderen een krachtiger verdediger in het Witte Huis gehad.”

“Iedereen is het waard om beschermd te worden”, stelde Trump in zijn toespraak. “Ieder mens, geboren en ongeboren, is gemaakt naar het beeld van de almachtige God. Elk kind is kostbaar en een heilig geschenk van God. We moeten met elkaar de waardigheid van ieder mensenleven verdedigen.”

"We moeten met elkaar de waardigheid van ieder mensenleven verdedigen."

Sinds abortus in 1973 legaal werd in de Verenigde Staten wordt de Mars voor het Leven georganiseerd. Sinds Donald Trump als president is aangetreden zijn er meerdere pogingen gedaan om abortus te beperken. Dit gebeurt onder meer door het veranderen van wetten en het invoeren van nieuwe wetten. Ook stelde Trump talloze nieuwe conservatieve rechters aan, waaronder twee ultraconservatieve rechters in het Hooggerechtshof. Een conservatieve meerderheid bij dit hoogste rechtsorgaan in het land is belangrijk in de strijd tegen abortus.

Tegenstanders van Trump beweren dat het vooral een strategische zet van de president is om deel te nemen aan de Mars van het Leven. Zij stellen dat hij dit doet om de christelijke kiezers aan zijn kant te houden of nog voor zich te winnen. Ook denken ze dat het een afleidingsmanoeuvre is voor de afzettingsprocedure tegen Trump die op dit moment plaatsvindt. Opvallend is in ieder geval dat hij vroeger in ieder geval anders dacht. Toen het onderwerp tijdens een interview met NBC News uit eind jaren negentig ter sprake kwam, vertelde hij namelijk een voorstander van het recht op abortus te zijn. Hij stelde zelfs abortus nooit te zullen afschaffen als hij in het Witte Huis zou komen.

Reacties

O
Ed zou jouw wel als president aan het werk willen zien. Los van dat God kan met n kromme staf toch iets recht maken. Je kan vinden wat je wilt van Trump en ik heb ook bedenkingen. Maar hij doet Wel stappen.
E
Jammer dat er voor alle kinderen die dood gaan van de honger, dorst en ziekten , iedere dag weer, geen plaats is. Eenmaal geboren, maakt het niet meer uit. Het is vast binnenkort verkiezingstijd ....

J
Ook jammer dat het hebben van wapens en de daaruit voortvloeiende schietpartijen hem niet lijken te raken..

Kost onnoemelijk veel leed!
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Bekijk onze abonnementen.