homohuwelijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 januari 2020 door Patrick Simons

Church of England: "Seks hoort thuis in een huwelijk tussen man en vrouw"

In een officieel statement heeft de Church of England laten weten dat wat hen betreft seks alleen in een huwelijk tussen man en vrouw thuishoort. De House of Bischops, vergelijkbaar met de generale synode van een kerk, bracht dit naar buiten. Dat meldt Christian Today.

“Voor christenen is het huwelijk de juiste context voor seksuele activiteiten”, stellen de bisschoppen. Ook zeggen ze daar direct bij hoe ze het huwelijk definiëren: “Een levenslange verbintenis tussen man en vrouw dat is vastgelegd door het afleggen van beloftes aan elkaar.” In de verklaring valt verder te lezen dat de bisschoppen seks buiten het heteroseksuele huwelijk zien als het missen van Gods doel voor mensen. “De introductie van het homohuwelijk heeft er niet voor gezorgd dat de leer van de kerk over huwelijk en relaties met hetzelfde geslacht veranderd zijn.”

De bisschoppen laten wel een mogelijkheid open voor een relatie tussen mensen van hetzelfde geslacht maar daar hoort volgens hen dan seksuele onthouding bij. “Er zijn tal van omstandigheden waarbij mensen van hetzelfde geslacht kiezen voor geregistreerd partnerschap. Een relatie met de intentie om geen seksueel contact te hebben hoort daarbij tot de mogelijkheden.”

Lees het hele artikel bij Christian Today.

Reacties

P
Mooi dat de Church of England het Bijbelse standpunt vast blijven houden!

Betekent dat de kerk een grote verantwoordelijkheid heeft voor mensen met homo of bi gevoelens. Om hen heel veel liefde te geven en hen op te vangen in moeilijke tijden.
Een heldere en juiste stellingname - en dat van de Church of England!! Haleluja!
K
Het is makkelijk kiezen als het niet je zelf aan gaat. Het is wat mij betreft je handen wassen in onschuld. Een veilig standpunt kiezen en het probleem laten bij degene die het betreft.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!