eo-jongerendag

Nieuws

24 januari 2020 door Patrick Simons

Thema EO-Jongerendag bekend gemaakt

De EO-Jongerendag vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 juni. Het wordt net als vorig jaar in Rotterdam Ahoy georganiseerd. Thema van dit jaar is ‘Speak life’ en de ticketverkoop start op vrijdag 24 januari.

De Evangelische Omroep kiest bewust voor een actueel thema. “Woorden hebben kracht: ze kunnen opbouwen en afbreken. Elk moment heb je de keuze om positief of negatief te spreken over jezelf en anderen”, schrijft de organisatie in een persbericht. “Onderzoek wijst uit dat jongeren vroeger beginnen met schelden en zich ook steeds venijniger uiten.”

Ook dit jaar zal het evenement gepresenteerd worden door Joram Kaat. Hij is zelf ook enthousiast over het thema. “We zien en horen dat er vaak negatief over elkaar gesproken wordt. Een nare reactie op Instagram, geroep op het schoolplein of een harde mening delen. Negatief spreken is vaak makkelijk. In de Bijbel lees je dat Jezus woorden van leven spreekt. Wij zien dit thema als reminder aan die mooie woorden van God, maar ook als reminder dat een jongere bepaalt welke woorden hij of zij spreekt.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 98 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?