Ds. B. van der Heiden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 januari 2020 door Jeffrey Schipper

Ds. B. van der Heiden gaat binnenkort sterven: "God heeft mij duidelijk gemaakt dat mijn werk klaar is"

"Mijn aardse huis wordt afgebroken en mijn gedachten gaan achteruit. Nu het nog kan wil ik jullie zeggen dat de Heere goed is en mij ondersteunt en sterkt." Dit schrijft de ernstig zieke ds. B. van der Heiden in een afscheidsbrief. De brief werd voorgelezen door ds. C. Sonnevelt aan de gereformeerde gemeente van Alblasserdam, waar Van der Heiden van 2000 tot 2017 voorganger was.

Een deel van de afscheidsbrief is te horen in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 41:47.

'Bij ds. Van der Heiden, emerituspredikant te Alblasserdam, is eind vorig jaar een ernstige kwaal ontdekt. Hij heeft de meest agressieve vorm van een hersentumor. Al het ambtelijk werk moet worden stil gelegd. In verband hiermee gaan alle geplande preekbeurten per direct én in 2020 niet door. Er is een strikte rustperiode voorgeschreven', meldde GerGeminfo.nl eerder.

"Na veel strijd heeft God op een liefelijke wijze mij duidelijk gemaakt dat mijn werk klaar is. De Meester bepaalt hoelang ik als Zijn knecht mag werken. Het was zoals de Heere tegen Mozes zei: 'Spreek mij niet meer over deze zaak.' Dat ging met zoveel majesteit gepaard dat ik moest zwijgen. De Heere heeft het van mij afgenomen. Maar ik moet nog wel door de doodsjordaan."

De GerGem-predikant maakt duidelijk dat de Heere hem heeft bemoedigd met Efeze 2:1-6. "Ik mag geloven dat ik niet alleen Zijn knecht mag zijn, maar ook Zijn kind. Een onbegrijpelijk wonder van goddelijke barmhartigheid en grote liefde! Uit genade zalig geworden door het geloof. Dat is een gave van God. God zij dank!"

Van der Heiden roept de kerkgangers die hij heeft gediend op om "de Heere te vrezen omdat Hij het waard is". "Kom getrouw onder het Woord, want dat is het middel waardoor de Heere wil werken. Veracht Zijn boodschap niet en laat het je op de knieën brengen om te smeken om genade en ontferming. Het is te verkrijgen, hoor. Zelfs ik als vijand van God en de naaste heb het gekregen!"

"God heeft zelfs Zijn Zoon gezonden en Hij heeft alles gedaan wat ik in der eeuwigheid niet meer goed kan maken. Hij heeft zelfs de volle toorn van God gedragen om mij te verlossen van het grootste kwaad: de zonde. Wat een onbegrijpelijk wonder! Erfgenamen van Adam kunnen efgenamen worden van God. Uit genade."

De gereformeerde gemeente in Alblasserdam zong in antwoord hierop Psalm 32:4

Foto boven: GerGeminfo.nl

Reacties

C
Een mooie reactie op deze zware beproeving van de broeder om de gemeente op te roepen tot heiliging en de vreeze des Heere. De Heere zegene u broeder voor de tijd die je van Hem nog mag ontvangen op deze tranendal????
C
Vergissing van de vraagtekens sorry.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!